Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra

Har fått något som jag tror är ohyra eller dylikt på en del av mina orkidéer. Bladen angrips, blir "bubbliga" fläckar lite gråaktiga och till slut gulnar de. På en del blir det små vita "pluttar" på baksidan av bladet. Kan inte se att blommorna eller rötterna är angripna på något sätt. Har någon orkidé som blommar men inte har något blad kvar.

Vad skall jag göra, tror du jag kan rädda orkidéerna? Har duschat dem med såpvatten några gånger. De är placerade i en vinterträdgård där det är ca 20-22 grader i rummet och lite kallare intill fönstren.

Tack på förhand om du kan hjälpa mig med ett råd.
MVH
Lena

Odla Svarar: 

Hej lena,
Har du möjlighet att skicka mig ett foto så vore det bra. Du kan också prova att behandla plantorna med Rypex-lösning, samt eventuellt plantera om dem i ny frisk, bra orkidékompost.

Vänligen,
Björn