Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ohyra

Jag har 3 st brudorkideer som alla blommar oavbrutet. Problemet är att det kommit "droppar" på flera ställen på stänglarna. Först trodde jag att det berodde på att de stått för varmt (bladen blev något gula av solen) men sedan fick jag se att det var lite "spindelnät" på dem. Jag misstänkte spinn fast jag såg inga. Behandlade med ohyrepinnar men ingen skillnad. Vad kan det bero på, tror du?

Tacksam för svar.
Annette

Odla Svarar: 

Hej Annette,
Tack för din fråga.

De droppar du ser är ett tecken på att plantan mår bra. De är nämligen överflödig glukos som plantan har skapat men ej behöver. Plantan utsöndrar därför dropparna på sin stjälk eller runt bladens kanter.

Torka dock bort glukosen. Om den blir sittande kan mögel få fäste i dropparna.

Lycka till!
/ Björn