Ogräsfri jord - koloni

Magnus och Josefin

Hej Jankov

Jag och min flickvän har nyss införskaffat oss en koloni på 320 kvadrat. Denna koloni är igenväxt med gräs och ogräs, vi vill nu få bort detta för gott så vi slipper för mycket ogräs och att gräsmattan ska växa upp igen. Hur går vi till väga? Vi är studenter och har därför inte så stor budget, undrar därför om där finns något billigare alternativ.

Har fått tips om Roundup men visade sig att det var rätt dyrt pga mängden som krävdes till våra 320 kvadrat.

Tack på förhand.

/Magnus och Josefin

Odla Svarar: 

Hej Magnus och Josefin

Trevligt att ni har skaffat en koloni! Den enklaste vägen till en ogräsfri jord är tyvärr Round Up. Det kostar er 250 kronor eftersom en förpackning på 500 milliliter räcker till 500 kvadratmeter. Ni får nog spruta flera gånger. Man kan inte täcka allt med en sprutning. Tre veckor efter sista sprutningen kan ni så era grönsaker och annat ni vill ha. Jorden bör nog fräsas och gödslas innan ni sår.

Alternativet är att rensa för hand eller fräsa jorden med en jordfräs och plocka bort allt rotogräs ni kan. Förr i tiden satte man ofta potatis i hela trädgårdslandet för att få igång jorden och konkurrera ut kvarvarande ogräsfrön efter en sådan rensning. Året efter började man att odla annat också.

Lycka till med odlingen.

/Jankov