Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräset i gräsmattan

Hej Sylvia!
Vi har en gräsmatta som består av maskrosor, tistlar, groblad, smörblommor, mossa m.m. m.m. och lite gräs. Jag har nu tänk att gräva bort en del av gräsmattan och anlägga en relativt stor perennrabatt. Min fråga är hur jag gör bäst för att få bort ogräset (rotogräs) så att det inte följer med till perennrabatten.

Jag hade en fundering om att gräva ur relativt djupt, lägga på en markduk och sedan fylla på med ny jord. Skulle det fungera? Eller finns det någon bättre metod? Om jag rensar för hand kommer jag förmodligen aldrig att få bort allt ogräs, som sedan kommer att väva sig in bland perennerna.

En fråga om markduk (grå, köpt på byggvaruhus): Jag har hört att dessa hindrar växtlighet från att komma upp, men att rötter ovanifrån kan ta sig igenom neråt. Stämmer det?

Med vänlig hälsning Cecilia

Odla Svarar: 

Det låter som en bra idé som du tänkt. Men du får gräva relativt djupt alltså och gärna göra en upphöjd bädd också så att du får ca. 50 cm jorddjup. Då kommer perennrötterna ändå att klara sig, även om de inte kan växa igenom markduken neråt heller. Däremot passerar vatten duken så det inte blir stående där.

Lämna dessutom en plattrad e.d. mellan rabatten och gräsmattan så att inte rötter och gräs kan vandra in. Göm kanten av markduken under plattorna.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.