Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs och mossa i gräsmattan

Hej!
Jag har flyttat till hus nyligen och nu när allt börjar bli grönt syns det vilket bedrövligt skick trädgården är i och något måste göras!

1. Ena änden av gräsmattan, en slänt ca 20x4 m, östläge, består bara av ogräs nu, maskrosor, brännässlor och annat. Hur gör vi för att bäst få bort ogräset och så gräs?

2. Resten av gräsmattan är till stor del bara mossa. Vid räfsning följde stora sjok med och lämnade barmark kvar på många ställen. Hur gör vi bäst för att få gräs på de bara ställena och få bort resten av mossan i gräsmattan? Ytan på jorden är väldigt kompakt men det är sandjord längre ner.

Mvh
Monica

Odla Svarar: 

1. Här kan det behövas totalbekämpning antingen mekaniskt med jordfräs flera gånger eller kemiskt med Roundup. Sedan får du så om gräsmattan helt enkelt.

2. Här är det nog mest fråga om näringsbrist som gynnar mossan. Gödsla ordentligt för att få fart på gräset så trängs mossan tillbaka. Mossfria gräsmattor finns inte men mossan kan hållas på en nivå där den inte märks åtminstone sommartid. På vinterhalvåret då mossan i motsats till gräset växer bäst är det ju bara snyggt med mossa eftersom gräsmattorna håller sig gröna hela vintern.

Göran