Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs - lavar

Har ett besvärligt ogräs som kommit med plantskoleväxter. Det är troligen en lava som bildar en skorpa på ytan av jorden. Allt kvävs! Jag har skalat av jorden men det återkommer. Vad är det och hur blir man av med det?

Cecilia

Odla Svarar: 

Det låter som levermossa, den gröna, skinnaktiga, platta växten som ofta täcker jorden i krukorna. Den har funnits länge, har klarat sig 400 miljoner år på jorden. Det beror på ett ämne i den som sniglarna inte gillar och därför blir mossan inte uppäten. Upptäckten kan leda till ett nytt motmedel mot sniglar.

Hur man blir av med den är inte det enklaste, så det gäller att plocka när man ser den. Du kan också pröva järnsulfat eller kalk.

Här är ett bra foruminslag (MariaS) om levermossa: http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=82070

Sylvia