Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs i trädgårdslandet

Hej!
Jag har ett trädgårdsland som vi gjorde i ordning i våras och som vi satte potatis, lök, jordgubbar och lite annat i. Vid midsommar var landet fint, men sedan åkte vi bort på semester och kommer hem till ett trädgårdsland med tistlar och något annat som liknar åkerpilört.

Jag blev helt förtvivlad och nu håller vi på att gräva bort ogräset igen. Min fråga är om vi kan använda round-up i trädgårdslandet och hur länge vi ska vänta med att odla i jorden sedan. Har du något annat förslag som vi kan prova. Under tidigare år har vi haft lite ogräs i landet, men det har varit hanterbart, men i år slår det som sagt var alla rekord.

Tacksam för svar så fort som möjligt!
Hälsn. Helena

Odla Svarar: 

Det har varit ett otroligt ogräsår i år, varmt och fuktigt. Då frodas de!

I ett grönsaksland bör man inte använda gifter.

Rensa landet så gott det går med handkraft nu när grödorna ligger i, låt inget gå i frö.

När du har skördat färdigt, flytta undan jordgubbarna till en annan plats och täck all jord med tjock, svart plast och lägg på pallkragar e.d. så den hålls på plats. Du kan sedan odla i dessa kragar så länge, fyll dem med bra jord och gångarna med sand, bark eller annan dekorativ täckmaterial. Efter 2-3 år bör ogräsen vara döda och du kan åter ta jorden i bruk efter tillägg av gödsel och bearbetning.

Sylvia