Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs i stenparti

Jag har ett stenparti där jag har en ros, "the fairy" på toppen och olika stenpartiväxter nertill. Nu har jag upptäckt att det kommit in rotogräs, som åkervinda och kvickrot. Hur ska jag nu göra?

Om jag ska gräva bort alltihop, kan jag gräva upp rosen och alla perenner och lökväxter nu och rotslå dem medan jag gräver ur och sållar jorden? Eller hur ska jag göra? Ska jag vänta till i höst? Vad tycker du?

Sonja

Odla Svarar: 

Om du står ut med ogräsrensningen under sommaren och inte vill använda ogräsmedel typ Roundup, så är det ju bättre att göra en totalrenovering på hösten, så att du inte förlorar ev. blomning som redan har inletts.

När du gräver upp allt och sållar jorden, var väldigt noga, för minsta lilla rotbit av dessa rotogräs resulterar i nya!! Du kan lägga en markväv mellan den nya jorden och marken så att ev. rotogräs inte kryper upp från marken i den nya myllan.

Sylvia