Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ogräs i hallonhäcken

Hej!
När vi flyttade till vårt hus för 3 år sedan, fanns här en hallonhäck som väl inte var alltför välskött. Det växte massor av flerårigt ogräs runt dom annars frodiga plantorna. Eftersom vi gärna ville ha hallonen kvar blev det ett fasligt rensande varje år. Men nu har vi tröttnat, det känns helt tröstlöst att rensa som galningar när ogräset bara kommer tillbaka.

Visst förstår jag att hallon måste rensas, men i det här fallet är det enorma mängder ogräs. Förmodligen är det inte så noga gjort från början vid planteringen.

Vad gör man? Vi vill så gärna ha häcken kvar. Kan man täcka marken mellan buskarna med något, tex. täckbark? Eller måste vi gräva upp alla buskarna och rensa jorden i landet ordentligt och på så sätt starta en ny hallonhäck? Det känns ju inte heller kul, men vad göra?

Mycket tacksam för svar så snart som möjligt.
/ Mari

Odla svarar:

Det är nog näst intill omöjligt att få det rent annat än om du tar upp hallonen och rensar bort all rotogräs. Gräv ett ordentlig dike, sådär 50 cm djupt och lika brett och bottna och gör sidorna med markfolie, som släpper igenom fukt men inte ogräs. Sålla jorden noga eller använd ny, ogräsfri jord. Klipp ner hallonplantorna så att bara 2-3 unga skott återstår på varje planta. Plantera dem åter. Sätt på hallonstöd. Klart!

Täck marken med färskt gräsklipp några gånger under sommaren.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB