Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs eller gammal trädgårdsväxt

Hej,
jag håller på att ge upp totalt, cikkorian tar över i rabatter, slänten, häcken. Vad ska jag göra för att få bort den från min tomt? Har grävt, sprutat med ättika, täckt med press men det växer på.

Olycklig kolonist

Odla Svarar: 

Pallkragar Jag tror nog inte att den är en cikoria utan parksallat. Den är svår att bli av med, den kommer tillbaka med frö snabbt som ögat. Så tyvärr har jag ingen bra metod att komma med då en kolonist vill kanske inte ta till Roundup?

Men kanske kan du odla i upphöjda bäddar eller i pallkragar där du har lagt markfolie på botten så att den inte kommer in från marken och så passar du noga så det inte kommer via frö heller. Även mellanrummen täcker du med markfolie, i princip hela den odlingsbara ytan, och sedan kan du täcka det med träflis e.d. om du vill.

Se bild.

Sylvia