Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ogräs

Har suttit och läst dina svar om brännässlor, kriskål och åkerfräken, men det fjärde ogräset jag har som heter REVSMÖRBLOMMA har jag inte sett något om. Jag har - utan att lyckas - försökt med roundup på alla dessa 4, men det hjälper inte trots att jag penslar varje vecka. Hoppas därför att du kan tala om hur jag blir av med min ranunculus repens så jag åtminstone får ett h-vete mindre.

Siv-Britt

Odla Svarar: 

Det var ju konstigt att inte Roundup biter på dem! Kanske är det en för svag koncentration? Pröva med en starkare, kanske?

Men du kan pröva med svarta plasten-metoden: bred ut en tjock, svart plast över hela beståndet med revsmörblommor.

Låt plasten sitta kvar 2-3 år och odla i krukor, pallkragar e.d. ovanpå den under tiden. Du kan bre ut sand, kakaoflis, sjösten e.d. täckmaterial över plasten (sådant som inte gör hål i plasten!) så att den inte syns.

Sylvia