Offerter rulla ut-gräsmatta

Louise

Hej

Vi ska lägga om en ny gräsmatta med ny jord och gräs som man rullar ut och söker olika offerter (jord ca 18 ton samt 150 kvadratmeter gräs).

Prisförslag?

Leverantörer?

Undrar också vad skillnaden är mellan jord man köper från sopptippen och jord man köper hos etablerade trädgårdsspecialister? Är det värt den ekonomiska prisskillnaden?

Tacksam för svar!

MVH Louise

Odla Svarar: 

Hej Louise

Det är svårt att svara på Dina frågor eftersom jag inte vet var Du bor. Jag kan bara rekommendera Dig att ta kontakt med Din lokala trädgårdsbutik. Finns det en Bo Grönt butik i Din närhet så prata med dem.

150 kvm är 3 pallar och ganska tungt så det är inte lätt att hämta själv hos gräsodlaren. Frakten är ungefär samma som kvm-priset på gräset. Du betalar också för pallar och 3 pall-lyft. Det ligger på ungefär 45-50 kr/kvm fritt hemma hos Dig.

Skillnaden på soptippsjorden och "köpejord" är svår att svara på eftersom kvalitéer och inblandningar är mycket olika. Man kan ju t.ex. köpa rotogräsfri jord, naturgödslad eller konstgödslad osv. Jag vet inte heller om soptippsjorden innehåller rötslam. Rötslam kan innehålla tungmetaller.

MVH Jankov