Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odlingspåsar

Hej!
Vi är på väg att flytta - och jag tänker ta med mig en del plantor och mindre buskar till den nya trädgården. Nu letar jag enkla sätt att förvara plantorna på - vad jag har förstått måste jag gräva upp de växter jag vill ta med mig innan visning. Jag har funderat på "odlingspåsar" dvs. perforerade påsar i kraftig plast - som en billig lösning. Men var hittar jag sådana? Jag har sökt på nätet men inte hittat något. Jag bor i Skåne och jorden har inte frusit till ännu - tanken är att förvara de uppgrävda växterna på skyddad men kall plats - t ex ouppvärmt förråd i väntan på flytten som är tänkt till mars.

Vad tror du Sylvia?

MVH Vivika

Odla svarar:

Du kan helt enkelt ta svarta, kraftiga sopsäckar! Gör några hål upptill om det behövs för luftcirkulationens skull. Ös i ordentligt med jord, vattna lagom och täck sedan säckarna med något isolerande material. De får inte genomfrysa.

Men: du kan också göra så att du gör en lista på växter som du tänker hämta på våren och bifogar denna lista på köpebrevet när du säljer huset. Alltså, du villkorar köpet med att du tänker ta med en del växter.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB