Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Odla potatis under tilläggsbelysning

Maria

Nu när våren närmar sig är man ju ivrig att komma igång med odling. Jag har tänkt odla några tidiga potatisar i hink för att få tidig skörd.

Men nu funderar jag på om man skulle kunna odla potatis i hink, om man har den inne under hela året, med tilläggsbelysning? Eller vad har potatisen för "krav" egentligen.

Maria

Odla Svarar: 

Absolut går det att odla potatis i hink inomhus hela året runt. Den kraftiga tilläggsbelysning som skulle krävas de solfattiga månaderna skulle dock naturligtvis medföra att det blir en mycket energikrävande gröda. Detta görs således inte i nuläget, eftersom potatis är en råvara som finns att få tag på hela året om i butikerna till ett jämförelsevis lågt pris.

Dock finns det ju ingenting som hindrar en från att testa potatisodling inomhus för nöjes skull, med det mervärde det ger att ha producerat potatisen själv.

Mvh Carina Nilsson