Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Odla passionsfrukt

Hej Sylvia
Jo, det är så att jag länge velat ha en passionsfrukt men inte hittat någon. Då tänkte jag ifall man kan odla upp den själv från frön man får från frukterna i butiken och kan man få dem att bära frukt? (vilket är det jag mest är ute efter, håller på att skapar min egen trädgård med exotiska frukter)

Kan få frukt på en passionfrukt som man sår själv från frön i butiken.

//Anders

Odla Svarar: 

Visst går det att sätta frö av butikens frukter. Låt fröna torka någon dag och plantera sedan.

Men det brukar finnas plantor att köpa på våren, t.ex. vi på Odla sålde småplantor förra våren. Jag vet inte ännu om vi ska sälja även i år. Men hur som helst, de brukar finnas i större plantskolor som har olika sorters krukväxtsticklingar till salu, kolla runt på våren i mars-april.

Men passionsfrukt klarar inte våra vintrar ute, så du får odla den i stora krukor som du tar in och övervintrar frostfritt. En vinterträdgård eller ett uterum som håller plusgrader under vintern passar bra.

Jo, om man har växten ute under sommaren så att bina kommer till att pollinera blommorna kan man få frukt.

Sylvia