Odla på berg

Vi har byggt ett plank på krönet av ett litet berg. Planket är 10 m långt. Nu vill vi försöka få något att växa framför planket för att det inte ska vara så iögonfallande. Problemet är att det inte finns någon jord där och att vi endast kommer att kunna få små mängder att ligga kvar (ca 10-20 cm djupt), kanske med hjälp av någon typ av cementkant. Vad kan växa och trivas i så lite jord?

Kan bambu eller något högt prydnadsgräs fungera? Det bör allra helst stå även vintertid, eftersom det är då omkringliggande grönska försvinner som det behövs allra mest.

Catrin

Odla Svarar: 

Ni kanske kan ordna "planteringskärl" med hjälp av stenar eller så gör ni rejäla trä- eller cementstenlådor med ordentligt med plats för jord.

Ett sätt är också att använda s.k. murstenar och göra en mur på berget med plats för jord i mitten.

Se här: Användning mur

Jag menar förstås att man kan göra en hel rad sådana, men gärna så här i olika höjder så det blir mer levande. Det finns andra sorters murstenar som man kan använda också, kolla vidare på Starkas sajt!

Sedan kan man plantera t.ex. enar av olika slag, de behöver inte så mycket jord, men om man bygger riktigt rejäla sådana här lådor så blir ju möjligheterna att plantera olika växter större.

Sylvia