Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Odla lite olika kryddor

Nu bor jag äntligen i en lägenhet med balkong och tänkte till sommaren odla lite olika kryddor. Hur får jag de bästa kryddorna, alltså som jag kan få ut mest utav? Ska jag "dra upp" inomhus eller räcker det om jag sår ute någon gång i maj. Jag har förstått att jag kan göra båda men vad blir skillnaden? Min balkong ligger i söderläge med sol nästan hela dagen!

Tack på förhand
Katarina

Odla Svarar: 

Hej!

Fördelen med att dra upp plantor inomhus är att de hinner växa till sig lite mer och bli lite större i början av säsongen. Det är också säkrare på det sättet att du kan vänta med att placera plantorna utomhus på balkongen tills det garanterat blivit tillräckligt varmt.

Glöm inte att vattna. Krukodlade plantor på en balkong i söderläge drar mycket vatten. Eventuellt kan du behöva skugga plantorna någon del av dagen om det blir alltför hett.

Hälsningar
Håkan Pettersson, Etelhems Örtagård, Gotland