Odla i plastade lådor

Andreas

Hej

Ska bygga en självvattnande odling för grönsaker i pallkrage eller liknande typ den här: http://www.familyhandyman.com/DIY-Projects/Outdoor-Projects/Yard/Planters---Containers/build-your-own-self-watering-planter/View-All

Om jag bygger i tryckimpregnerat trä men klär insidan med plast borde det tryckta träet i sig inte vara något hälsoproblem, eller? Men plasten, vilken plast ska man använda och var hittar man den i handeln? Vanlig åldersbeständig byggplast - ok ur kemikalie-synpunkt? I projektet ovan verkar det vara dammplast som används. Ok?

Mvh Andreas

Odla Svarar: 

Hej

Du kan säkert fodra med vanlig byggplast. Den finns i byggvaruhus. Kolla innehållsförteckningen på rullen, det vill säga kolla vilken sorts plast det är och fråga personalen om den lämpar sig till odling, då det finns några olika plaster för bygg.

Tryckimpegnerad trä kanske inte är det optimala för odling men så länge plasten håller tätt så går det bra. Annars finns det lite dyrare värmebehandlat trä och ännu dyrare lärkträ som inte behöver behandlas.

Med vänlig hälsning Sylvia