Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Odla Avocado

Hej!
Jag har tidigare försökt odla avocado genom att sticka i tandpetare och hänga den i ett glas vatten, men det blir aldrig någonting. Jag har försökt läsa alla frågor och svar här men alla svar e så korta så jag förstår inte. Jag skulle vilja ha grundligt HUR jag ska göra för att få fram en planta och få den att må bra!? Kallt vatten, mycket lite? Vad för jord? Extra näring?

Tack!
Nina

Odla Svarar: 

Låt kärnan först torka några dagar så att den ev. börjar öppna sig. Kör tandpetare på båda sidorna av skalet så att de håller kärnan ovanför glaset men inte skadar själva fröet inne. Häng kärnan ovanpå vattnet så att den breda ändan når vattnet men den smala ändan är ovanför. Kolla dagligen så att vattnet inte tar slut, då torkar ju det hela. När roten kommer fram, plantera i jorden.

Alternativt kan du plantera den direkt i jorden med lite av den smala ändan ovan jord. Ta vanlig blomjord och dra en plastpåse med andningshål över. Håll fuktigt och varmt.

Lycka till!
Sylvia