Nysådd gräsmatta med ogräs?

Björn

Hej, Jag har sått en ny gräsmatta pga att jag har dränerat runt huset men jag får en massa oönskade växter i gräsmattan. Hur skall jag göra med gödsling och hur får jag bukt på de oönskade växterna? När kan jag gå på och klippa gräset samt när skall jag gödsla lägga på mer gräsfrön för att det skall ta sig på ställen där det inte växer något gräs nu? Tack på förhand!! Med vänlig hälsning, Björn

Odla Svarar: 

Hej Björn.

Vad du har lagt för jord innan du sådde. Köpte du harpad matjord ogräsfri? Sa du till firman som du köpte jorden av att du skulle anlägga gräsmatta? För det är onormalt mycket ogräs för att vara en nysådd gräsmatta, de måste ha kommit med rötter i jorden. Fråga firman med en gång.

Försök ta de mesta för hand, sen sår du på nytt gräs, över hela gräsmattan. Låt det aldrig torka ut, om ett litet grässtrå som precis grott torkar ut så dör det. Använd vattenspridare. Du ska inte gödsla din gräsmatta förän nästa vår, använd då hönsgödsel och sprid ut. Klipp gräsmattan första gången när den blivit ca 10 cm högt och känns tjockt.

Hoppas du får ordning på gräsmattan :)

//Anna