Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Nysådd gräsmatta

Hej!
Jag fann odlas förträffliga hemsida, då jag sökte svar på mitt gräsmatteproblem, så sidan finns numera inlagd som favoritsida på datorn. Nu till mitt problem. Vi har en nysådd gräsmatta - en del ifrån höstas och en del ifrån nu i vår. Delen som vi sådde i höstas gödde jag med NPK ämnat för gräsmatta, inhandlat på Lantmännen, nu i våras när det hade börjat växa lite. Jag strödde ut gödningen för hand men tittade noga så att det skulle bli jämnt fördelat och utan mister. Nu har gräsmattan blivit gul på en del områden. Det är precis som om gräset inte vill växa där. Jag strödde gödningen då det var torrt och fint, men vattnade sedan på det för jag trodde att man skulle göda vid regn egentligen (men tydligen inte enligt er).

Har jag strött för mycket NPK eller vad är det för fel? Vad ska jag göra åt det nu? Vad ska jag strö för gödning på vårens gräs?

HJÄLP!
Eva

Odla Svarar: 

Jag tror du har drabbats av snömögelsvamp. Det dödar gräset och trivs i kraftigt gödslat gräs på vintern. Du måste så om i fläckarna och undvik att gödsla efter 15 augusti. Klipp kort innan snön kommer.

Göran