Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Nyponros

Hej!
Jag skulle vilja plocka nypon och koka egen soppa. Är det bara de vilda nyponen som är ätliga? Eller går det lika bra att plocka nyponen som blir på planterade förädlade trädgårdsnypon-rosorna? Jag vill också plocka rönnbär och koka egen gelé. Går det bra med de rönnbär som är i parker och trädgårdar, eller är det en förädlad sort som det inte går att använda bären på?

Mvh Ewa

Odla Svarar: 

Det går bra med t.ex. Rosa rugosa-nypon och förstås med vilka nyponrosor som helst, dock smakar inte alla lika bra. Samma gäller rönn. Den vilda rönnen eller den s.k. sötrönnen är nog de som smakar bäst.

Sylvia