Nybörjare söker odlingstips för pallkrageodling!

Linnea Larsson

Jag har precis tagit över en pallkrage i en stadsodlingspark och undrar hur jag ska påbörja mitt nya odlingsliv. Jag är verkligen en nybörjare i det här med odling ska erkännas. I pallkragen finns lite ärtor, ett par morotsplantor, någon rädisa med mera men allt ser ganska visset ut och det är en del ogräs. Borde jag "röja ur" hela pallkragen, riva upp plantorna, tömma och sedan fylla på med ny jord (typ planteringsjord från affären)? När gör man det i så fall, nu på hösten eller till våren? Ska jag täcka över jorden över vintern? Vore mycket tacksam för svar!

Odla Svarar: 

Hej,

vad roligt att du ska börja odla! Jag tycker såhär.. om det är en del ogräs hade jag rivit ut allt och börjat om från början. Ta vanlig planteringsjord och så kan du faktiskt så asiatiska bladgrönsaker nu! De håller sig väldigt långt in på hösten och i bästa fall kan man skörda långt in på vintern. Du hittar våra frön till dessa här.

Sen nästa vår kan du blanda i kogödsel i pallkragen och börja så det du vill ha. Du behöver inte täcka pallkragen med någonting över vintern :)

Lycka till!

//Anna Theorin