Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Nybörjare på kaprifol

Hej!
Är nybörjare på kaprifol. Har fått en liten planta av vildkaprifol att ha på balkongen där den kan klättra på ett stort nät. Men på grund av nätet, kan inga svärmarfjärilar komma till för pollinering, hur påverkar detta? Hur skall den stå planterad på en balkong, hur djup kruka? Mycket tacksam för svar, är sååå sugen på att få det här att fungera!

Hälsningar
Kaprifol-novis

Odla Svarar: 

Nej, den blommar även utan pollinering och den kan pollinera sig själv, förresten, men det behövs inte om man inte önskar frö.

Ta en större kruka, t.ex. 15-20 liters, fyll botten med lecakulor och plantera kaprifolen i bra U-jord. Ha den först mot innervägg och gärna så att den får sol, för att den ska sätta igång att klättra. När grenarna når gott och väl till nätet, kan du flytta på krukan så att den får tag i nätet.

Sylvia