Nyanläggning av rabatt

Anna

Hej Sylvia! Vi har byggt ett nytt hus och har därmed helt nya rabatter och därmed skulle jag behöva lite hjälp! Huset är vitt och rabatten går runt verandan. På vardera sida om verandan är den ungefär 9 meter lång så det är lite att fylla! Djupet är ca 70 cm. Vi vill gå i färgerna rosa och vitt, men jag vet inte vart man ska börja! Drömmen är att det kan blomma från våren till sen höst, och inte för svåra växter!:) Jag ser fram emot ditt svar!

Med vänlig hälsning, Anna

Odla Svarar: 

Hej!

Börja med buskar som grund. Du säger inte hur vedandan ser ut, ifall den är med räcke eller hur? Vad finns i omgivningen? Väderstreck? Höjden på buskarna beror förstås på vad som kommer att vara som bakgrund. Så det är svårt för mig att säga något konkret.

Så jag föreslår att du låter en trädgårdsdesigner eller -arkitekt komma till dig och göra en ritning, sedan kan du jobba efter den i egen takt och veta att det blir rätt från början. Man sparar in pengarna det kostar att anlita en sådan yrkesman/kvinna genom att man slipper göra fel. Se gula sidorna efter sådana!

Med vänlig hälsning Sylvia