Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Norrländsk strand

Hej
Jag håller på och skissar på en trädgård som ska påminna om den norrländska stranden. Gräs, vass, klapperstensfält, bark och en tall. Vilken tall skulle passa bäst? Tanken är att så småningom göra min egen jättebonsai av tallen. Hur stor tall ska jag plantera (vill att det ska se någotsånär "klart" ut fort). Var får man tag på en  sådan tall. Bor i Gävle.

Stefan

Odla svarar:

Ditt projekt låter spännande! Men du bör nog välja den helt vanliga tallen, Pinus sylvestris.

Sedan finns ju möjlighet att välja en planta som är lite "bonsaiaktig" redan från början, alla ser ju inte likadana ut. Tallar som växer på bergiga, magra ställen har ofta det utseendet redan som små. Om du hittar en passande planta, så kanske du kan fråga markägaren om han/hon är villig att sälja den till dig. Tallens rötter på sådana ställen kan dock vara djupt nere i marken.

Annars kan man beställa en planta i valfri storlek via någon större plantskola i trakten. De kan ta hem om de inte har någon inne. Om det gäller en något större planta du vill ha, så kan anläggningsfirmor leverera flera meter höga träd. Man kan också fråga kommunens parkförvaltning om de ev. vill sälja någon till dig, i vissa kommuner kommer de till och med hem och planterar.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB