Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Nelly Isler som slokar

Hej.
Jag har en Nelly Isler som jag köpte i Augusti, då hade den tre stänglar med blommor och knoppar. Den ena slog aldrig ut utan vissnade bara. De andra har visserligen blommat men har sett lite medtaga ut och har nu börjat vissna. Jag har doppat den i vatten ungefär en gång i veckan och gett den näring kanske var tredje vecka. Men den ser inte ut att må bra. Det kommer visserligen nya blad men de ser slokiga ut och de gamla bladen är liksom lite kula i kanten. Längst ner på bladen är det ju som en klump, som jag antar att växten samlar vätska i, och den är liksom "rynkig". Vad gör jag för fel? Får den för lite vatten?

Den står i ett österföster tillsammans med en brudorkide som har fått samma behandling och som verkar må finfint.

Tack för hjälpen.
MVH Isabella

Odla Svarar: 

Hej Isabella,
Om vi börjar nerifrån: Att bulben ('klumpen') är rynkig är normalt, så länge som det ej är väldigt djupt rynkig. Bladen ska såklart inte vara slappa eller vågiga. Blommorna ska vara spänstiga. Jag tror din plantas problem sitter i rötterna. Rötterna är troligen ej friska.

Mitt råd: Plantera om plantan i ny frisk orkidékompost. När du planterar om så skär bort alla mögliga eller ruttna rötter.

Lycka till!
/ Björn