Nektarinodling

Rasmus

Hej

Köpte en ask nektariner för snart 5 veckor sedan. Åt upp dem på en vecka och knäckte skalet på kärnan och satte ner 5 frön i 5 olika krukor. Ställde dem i ett fönstret där de har sol ca 9-14.

Dock har det inte hänt något. Petade upp en kärna igår och den såg precis ut som när jag satte ner den. Har läst på nätet att grodden kan komma upp inom 3 veckor, nu har det gått över 4 sedan jag satte den första.

Så går det inte sätta alla köpfruktskärnor eller tror du jag kan ha gjort nåt fel? Vattnar en liten skvätt (ca 0.3-0.5dl) var 3-4 dag (när den ser och känns torr). Den har inte fått någon näring, bara vatten.

/Rasmus

Odla Svarar: 

Hej

Nektarinkärnaplanteringen får ju aldrig torka ut, så kanske är det så att den torkar ut mellan vattningarna? Pröva att ha en plastpåse med andningshål över krukan.

Det är inte så exakt att nektarinplantan måste komma upp efter tre veckor, det kan ta längre tid än så. Det kan också vara så att nektarinerna har blivit strålade för att öka hållbarheten och då har kärnan kanske förstörts. Men ge inte upp ännu, pröva med andra kärnor, någon gång kan det ju lyckas!

Med vänlig hälsning Sylvia