Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

När skall häcken klippas

Skogstry, Lonicera xylosteumHej,
Jag har en häck av try - jag tror att det är antingen blåtry eller skärmtry, men är mycket osäker. Den hade små gulvita blommor i våras och har nu blanka mörkröda bär, som sitter två och två. I somras såg delar av den inte alls frisk ut och jag oroar mig för att den sakta håller på att dö. Jag har under de senaste åren klippt häcken på vårvintern och sedan hyfsat till den någon gång under sommaren, men inte gjort särskilt mycket mer.

I somras, när jag trodde den skulle dö, rotvattnade jag och gav den extra näring (algomin). Hur kan jag förnya den? Klippa ned de buskar som ser ut att må sämst helt och hållet och låta dessa komma på nytt? Jag är angelägen om att den överlever...

Tacksam för besked! Jag hoppas även kunna få besked om vilken slags try det är jag har.

Gun

Odla Svarar: 

Det låter snarare som skogstry om den nu har röda bär. Bild hade sagt mer...

Du kan antingen glesa ut den så att du tar bort alla gamla grenar ända nere vid markytan och låter de unga vara eller så tar du ner hela busken och börjar om. Passa på och jordförbättra och gödsla igen på våren. All beskärning görs på vårvintern.

Sylvia