Några frågor

Jerker Eriksson

Hej Sylvia!

Jag heter Jerker och jag håller på utvecklar ett eget sällskapsspel. Jag tänkte mig ha med några frågor om odling och blommor och undra om du kanske kunde hjälpa mig med några svar.

Det jag undrar är följande:

Om man ska odla säg färskpotatis, gul lök, morot och rödbetor samtidigt, i vilken ordning skulle de vara färdiga att skörda? Alltså vilka blir klar först och i vilken ordning.

Sen söker jag även "kända" vanliga blommor som växter i Sverige som förknippas med en viss färg. Likt vitsippa och blåklint men namnet får inte avslöja svaret. Så alltså ifall det finns några blommor som alltid är samma färg men inte har den färgen i namnet.

Ursäkte ifall frågorna var lite konstiga. Men skulle verkligen uppskatta lite hjälp.

Tack i förhand.

Mvh

Jerker

Odla Svarar: 

Det låter ju kul med ett eget sällskapsspel!

Den fösta frågan har för många eventualiteter för att den skulle kunna funka i praktiken. Det blir garanterat diskussioner om olika odlingstekniker etc. Jag föreslår följande växter: Om du sår plocksallat, morötter, rödbetor och gul lök samtidigt, är färdigordningen den här nämnda.

Angående "färgväxterna":
Gula: kabbeleka, renfana, svärdslilja. smörblomma Rosa: tjärblomster, gräslök, åkerbär Blåa: lin, skogsviol, teveronika Vita: älggräs, prästkrage, liljekonvalj Röda: studentnejlika, kråkklöver

Du kanske också kan testa med växter med bär i en viss färg, eller är det för lätt?

Hoppas detta hjälper? Med vänlig hälsning Sylvia