Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Myror under körsbärsträd

Hej Sylvia!
Under de senaste året har jag fått mer och mer myror under mitt körsbärsträd. Första året fanns det även mycket bladlöss som jag inte blev av med trots att jag besprutade trädet i flera omgångar. Denna sommaren som gick så hade vi även bladlöss men fram för allt så tog myrorna överhand och grävde upp hela marken runt stammen. Trädet är ganska nyinköpt (3 år sedan). Under de senaste två åren har vi funderat på att plocka bort trädet eftersom det ser inte friskt ut med tanke på att det blir angripit av bladlöss och myror, vilket gör att bladen krullar ihop sig, och det finns till slut inga "friska" blad kvar utan angrepp. Vad skall man göra för att bli av med detta problem, kan myrorna skada rötterna på trädet när de bygger sina gångar? Hur blir man av med myrorna som börjar sprida sig till mitt äppleträd?

Tack på förhand Håkan

Odla Svarar: 

Myror kan med sitt bobyggande underminera marken så att trädets rötter torkar. De kan också sprida bladlöss eftersom de håller dom som "mjölkkor". Om du inte har prövat med myrmedel från tidigt vår, så fort myrorna vaknat, så gör ett försök. Använd både ett medel som vattnas ner till gångarna och ett pulver som strös på marken. Fortsätt så länge du ser några myror. Det finns flera preparat på marknaden, T.ex. "Stoppar Myror" och "Myrr".

Du kan också behöva spruta för bladlöss, även det görs så fort som de syns till. Fortsätt med upprepade behandlingar tills de inte ser fler löss.

Men är det så att du inte blir av med varken myrorna eller bladlössen, blir det nog till att flytta trädet någon annanstans och se till att inte få med sig myrorna eller att ta bort det helt.

Sylvia