Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mycket näringsrik kompost

Hej Göran!
Vi har en varmkompost som vi nu använt i några år. Det är ett hemmabygge, med två fack. Det ena facket fyller vi på nytt material i, och det andra är i väntan på att bli färdignedbrutet. Då detta kompostmaterial är mycket näringsrikt, har jag problem med hur jag ska använda det..

Efter att ha använt det till att berika jorden runt mina pioner, törs jag inte riktigt använda det. Hade då blandat ut komposten med mycket jord, och ändå brände det sönder en stor del av pionernas stjälkar..

Därför har jag numera några plastsäckar med detta kompostmaterial, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Kan du hjälpa mig bli kvitt min rädsla för att använda detta mycket näringsrika kompostmaterial.

Undrar om mina änglatrumpeter skulle tycka att det var bra, och hur jag då ska blanda ut det. Med bättre kunskap är det inget problem, men då man saknar kunskap blir det så här..

Vänliga hälsningar med hopp om hjälp // Eva

Odla svarar:

Jag tror att dina pioner lider av piongråmögel som ger brun röta vid basen av stammen. Så starkt är inte kompost så att det "bränner". Du kan får skador av ren urin och då är det koksaltet som får för hög koncentrationen. Det får man aldrig i en kompost. Änglatrumpeten kräver obegränsat med näring så använd din kompost till den.

Göran

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB