Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Murgröna på inglasad balkong

Hej!
Jag undrar om murgröna längs en fasadvägg (ej i direkt solljus) på en inglasad balkong i österläge skulle överleva året om? När ska den i så fall planteras? Hur bör den planteras?

Tack på förhand!
/Lisen

Odla Svarar: 

Det beror lite på var du bor någonstans. I sydligare zoner går det bra om man planterar den i en frostskyddat kruka/urna (kolla t.ex. dessa: http://www.lindesbergskrukan.se/) och ser till att den inte torkar ut. Skydda jorden med torra löv e.d. på hösten.

Det är bättre att plantera den på våren så den får en sommar att etablera sig. Den behöver också någonting att klättra i, akta dock så den inte fäster sig i själva väggen, då luftrötterna kan lämna fula spår.

Sylvia