Murgröna inomhus

Eva

Hej

Jag har en murgröna som är ca sex år gammal. Den klättrar runt en ställning i krukan och har varit riktigt tät och prunkande. Varje vinter släpper den blad men i år är det helt extremt. En del som faller av ser fortfarande ganska friska ut medan andra är helt torra. Den har nu blivit jättegles. Är detta ett tillstånd som kan vara normalt eller är det så att de kan bli för gamla?

Den har en ganska stor kruka eftersom den är ganska stor. Vad att göra? Köpa en ny?

Tacksam för svar.

Hälsningar Eva

Odla Svarar: 

Ta nu en lupp till att börja med och kolla så murgrönan inte har spinn! Har den det, skaffa Provadopinnar och -spray eller något annat pyretrumpreparat. Om ingen ohyra, kolla så murgrönan inte står ovanför ett varmt element i torr luft. Detta gillar den inte. Murgrönan har väl inte blivit helt uttorkad någon gång? Det kan också resultera i bladfall långt senare.

Du kan eventuellt klippa bort torra eller gamla rankor. Byt jord till våren. Jag tror nog att det kommer nya blad om du ställer murgrönan ljust, svalt och eventuellt sprejar den med blomspruta då och då, helst med regnvatten, så kasta inte din murgröna ännu!