Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Murgröna i kruka

Hej!
Jag har flera murgrönor i kruka som växer och frodas, dock började bladen torka på en av dem strax innan jul. Jag vattnar och duschar alla nästan varje dag, och har gett den torkande plantan extra vatten, men bladen, de nyare i synnerhet, fortsätter torka. Borde jag plantera om den?

//Sofia

Odla Svarar: 

Jag misstänker att den kanske har trips, pyttesmå spindeldjur som syns som tunna fina nät med miniprickar på. Kolla med förstoringsglas om du kan se sådana. I så fall får du ta till något pyrethrum-preparat för att bli av med dem.

Annars trivs murgröna bäst svalt och inte för torrt, dvs. ett uterum som håller några plusgrader under vintern vore toppen, men om det inte är minusgrader, kan man till och med ha dem ute året om. Dock är inte alla sorterna lika härdiga, så det beror lite på vad du har om de klarar att vara ute.

Sylvia