Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Murgröna

Har en murgröna i Höör som är över 15 år den blommar nu med jättestora blommor alla flugor och getingar svärmade över den. Jag brukar klippa den nu, är det rätt tid? Jag måste näta in den för varje vinter för annars äter rådjuren upp den. Behöver jag göda den? Men den är verkligen kraftfull, många verkar inte att veta att en murgröna blommar varför är det så?

Tacksam för min kraftfulla murgröna
Christel

Odla Svarar: 

Murgrönan blommar när den är äldre, men den gör det vanligen på våren! Över hela vintern har den däremot knoppar som är vackra att se på och så får den svarta bär till hösten. Din murgröna tycks ha fått dåndimpen för den långa, varma hösten och tagit det som vår!

Man behöver inte klippa murgrönan annat än om den växer fel eller är för stor, och då helst på våren. Annars kan man låta den behålla sina knoppar och klättra på berghällar e.d.

Sylvia