Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Muren har rasat

Hej Sylvia,
Har en knäckstensmur framför en "häck" med blandade buskar, bl.a. paradisbuske, Korall kornell, Smultronschersmin, rosentry och en annan vitblommande som jag glömt namnet på...

Nu har muren rasat främst för att rötterna av kornellen och paradisbusken har skjutit ut stenarna och vill gärna prova att gräva upp enbart där, skära ned buskarna ifråga samt även skära av rötterna som skjutit iväg muren. Har väntat för att låta buskarna blomma i sommar men borde göra jobbet (om det går?) i höst för att hindra att mer rasar i vinter.

Frågan är alltså: går det att skära ned ovan och under jord nu i augusti eller vänta till senare i höst eller rent av till i vår? Förstår att våren är bästa alternativet men inför risken att raset av muren blir värre vore det bra att få det gjort så snart som möjligt.

Himla bra site detta, hittade den av en slump!

Hälsningar
Kerstin Resborn

Odla Svarar: 

Det går bra att göra det nu i höst, gärna när växterna har tappat bladen och gått i vila.

Kul att du tycker om Odla.nu, det finns massor av artiklar att läsa om du går till artikelarkivet och tittar! Finns under ARKIV på förstasidan.

Sylvia