Mullvad och sork har förstört gräsmattan

Gunnel

Hej

Vår gräsmatta har under vintern invaderats av mullvadar. Jättestora jordhögar kommer nu fram allteftersom snön smälter. Jordhögarna ligger tätt på en yta om ca 100 kvadratmeter. Hur ska vi kunna återställa till en jämn gräsmatta? Det är samtidigt underminerat av gångar!

På annat ställe i gräsmattan finns mer synliga gångar och mindre jordhögar. Där tror vi det är sork som härjat. Vi har haft återkommande problem med både mullvad och sork tidigare vintrar. Har bara lyckats fånga enstaka djur i fälla.

Jordmånen i gräsmattan är en blandning av lera och fet trädgårdsjord.

/Gunnel

Odla Svarar: 

Hej Gunnel

Det verkar som om ni fått in både sork och mullvad. Behandla området med "Revira mot sork och mullvad". Följ bruksanvisningen noggrant. Det kan vara svårt att få såväl sork som mullvad att flytta men det brukar gå efter några behandlingar. Jag har själv haft sork- och mullvadsfritt i åtskilliga år med hjälp av Revira.

För att återställa gräset kan du göra på flera sätt. Fräsa upp och göra om allt är inte kul utan prova först med att trampa ner alla gångar och dressa på ny jord för att utjämna ojämnheterna. Blanda i 10 kilo Algomin Trädgård per 100 kvadratmeter. Så i nytt gräsfrö och gödsla sedan med Algomin Gräsgödsel minst tre gånger per säsong. Revira varar i sex månader så förnya igen så att du håller odjuren borta. Rör er mycket på gräset också för det stör dem mycket.

Lycka till i kampen!

Med vänlig hälsning Jankov