Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mullbärsträd

Var finns det att köpa ett mullbärsträd och skulle det gå att odla på Öland? Och vad skulle krävas för att det skall överleva? Har förstått att det kan vara lite knepigt.

MVH Johan

Odla Svarar: 

Jadå, det bör gå alldeles utmärkt på Öland, bara du väljer ett vindskyddat, varmt läge för det. Går att odla på spaljé eller som friväxande träd.

Det vill ha djup, vattenhållande, näringsrik och väldränerad jord med relativt högt pH-värde, alltså något basisk jord.

Tyvärr känner jag inte till Ölands utbud av plantskolor, så det är bara att ringa runt. Man kan ju be sin plantskola att ta hem en planta till dig, de flesta är mycket tjänstevilliga. Annars får du åka till fastlandet och kolla i Kalmar t.ex.

Sylvia