Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mullbärsbuske

MullbärsbuskeHej.
För två år sedan fick vi en mullbärsbuske i present. Den hade några blommor som utvecklade frukter som var väldigt söta. Förra året blommade den kraftigt, men utvecklade inga frukter. Den har också skjutit kraftiga grenar, så jag undrar hur jag skall ansa den. Vidare om Du har någon förklaring till den uteblivna fruktsättningen.

Tack på förhand.
Åke

Odla Svarar: 

Jag kan tänka mig att eftersom den växer kraftigt just nu, så "orkar" den inte utveckla frukter även om den blommar. Men det kommer nog, så vänta några år och se.

Du behöver inte ansa den om grenarna inte växer helt tokigt. I så fall klipper man den, ev. stammar upp den, efter skörden, juli och augusti är bästa beskärningstiden för mullbär. Men med känsliga sorter så är det säkrare att inte beskära trädet som enstämmigt med en krona, om trädet nu växer mer flera stammar nedifrån stambasen, eftersom träd med endast en topp är köldkänsligare än ett flerstammigt träd. Så var bor du? Mullbär är härdig tom zon 3, mer tveksam längre upp.

Sylvia