Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mossa på balkong

Hej!
Jag kommer flytta hem efter två år i Japan, och skulle till våren vilja skapa en minimossträdgård på min balkong i Stockholm. Jag har läst några artiklar och frågor här, men eftersom klimatet på en balkong är bistrare kanske det är andra saker som gäller. Min vision är att ha en stenbumling med mossa på och eventuellt ormbunkar i samband. Vad tror du, går det?

Tack!
Lina

Odla Svarar: 

Visst går det! Vilken härlig idé! Placera din stenbumling i ett skuggigt hörn, gärna på ett stort fat och med mindre stenar under. Sedan har du vatten på fatet hela tiden. När du "planterat" mossa på stenen, se till att den aldrig torkar ut, alltså vattna varje dag. Eller så skaffa en sådan där "fontänsten" med ett hål för en slang igenom. Sedan förser du den med en liten pumpanordning så att vattnet från fatet sakta rinner över stenens översida och fuktar den. Det borde fungera.

Runtom kan du ha krukor planterade med olika ormbunkar och vackra gräs, gruppera dem vackert med stenarrangemanget i huvudrollen!

Sylvia