Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mossa i krukor och hinkar

Jag har haft ett växthus i ca 5 år. Självbygge väldigt fint. Men i förra våren köpte vid ett nytt växthus, som vi ska sätta upp i vår.

Min fråga är varför får jag mossa i mina krukor och hinkar. Vilken jord ska man ha, har köpt olika sorter, sist från Zeta-i Huddinge men ingen är bra. Kan problemet vara att vattningen är ojämn eller är det vattnet. Behöver man ge jorden extra näring, eller är det vädring i växthuset som gäller.

Har också en fråga har haft en vinranka i växthuset som är gammalt har aldrig givet frukt, för 2 år sedan fick ja in en "padda" som övervintrade i 2 år. Den gick aldrig ut. Men i somras försvann den. Den älskade att ligga under vinrankan!  I våras dog vinrankan kan paddan ha ätit upp rötterna?

Tack för svar.
Växthus frälst. i Tullinge

Odla Svarar: 

Det finns mossporer överallt och om jordytan är orörd blir det mossbildning. Jag har funnit att Hasselfors U-jord är överlägsen det mesta. Om du krafsar i ytan undviker du att mossan får fäste men den gör ingen skada på andra växter.

Det var inte paddan som åt upp rötterna. Den lever på sniglar och insekter och det är bra att ha en i växthuset som vakt mot sådana djur.

Göran