Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Morötter

Hej,
jag undrar om det finns någon nackdel med att använda såband när man odlar morötter? Det verkar så praktiskt att fröna hamnar på lagom avstånd från början så att jag slipper gallra men eftersom inte särskilt många olika sorter finns med såband undrar jag vilken haken är? För om det inte fanns någon hake borde ju alla använda det.

Hälsningar Christina

Odla Svarar: 

Det går bra med såband!
Dock är det alldeles 100% säkert att alla gror så man kanske får ”hål” i sådden här och där.

”Haken” är nog att såband har tagits fram för och används mycket av kommersiella odlingar, där man inte har tid att gallra, och dessa ”kör” ju mest med de vanligaste sorterna.

Att det sedan finns även i konsumentförpackningar är nog mest för att fröfirman vill pröva om produkten går att sälja till privatpersoner. Ju fler som köper, desto fler sorter kommer att finnas, när de ser att intresse finns.

Sylvia