Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mormorsväxter

Hej,
Jag kallade Pelargoner och St Paulior för "mormorsväxter" då min uppfattning var att de var och är populärast bland äldre människor. Många äldre har dem i fönstren. Jag själv (liksom många trodde jag) upptäckte dem senare i livet (alltså efter fyllda 30). Mina väninnor blev upprörda och menade att jag var ute och cyklade. De var inte mer "mormorsväxter" än andra krukväxter. Vem har rätt?

Elisabeth

Odla svarar:

Den här frågan är ju i princip omöjlig att svara på, då det beror på vad man menar med mormorsväxter. De är inte nödvändigt de populäraste bland äldre människor, utan man brukar med det ordet mena växter som har funnits i odling länge, dvs. redan på "mormors tid". Därmed inte sagt att de inte fortfarande är lika populära.

Det är ju så att även många yngre numera är passionerade samlare på någon viss släkt, t.ex. just pelargoner (jag, t.ex.), saintpaulior, bladkaktusar eller fuchsior. Alla dessa har ju sedan länge varit i odling.

Så man kan säga att båda har rätt: om man med ordet menar att växterna har länge varit i odling så är det OK, om man däremot menar att de enbart är "tantväxter", så kan jag inte påstå att det stämmer :-)

Sylvia, pelargon- och fuchsiasamlare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB