Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mormorsväxter

Hej,
Jag kallade Pelargoner och St Paulior för "mormorsväxter" då min uppfattning var att de var och är populärast bland äldre människor. Många äldre har dem i fönstren. Jag själv (liksom många trodde jag) upptäckte dem senare i livet (alltså efter fyllda 30). Mina väninnor blev upprörda och menade att jag var ute och cyklade. De var inte mer "mormorsväxter" än andra krukväxter. Vem har rätt?

Elisabeth 

Odla Svarar: 

Den här frågan är ju i princip omöjlig att svara på, då det beror på vad man menar med mormorsväxter. De är inte nödvändigt de populäraste bland äldre människor, utan man brukar med det ordet mena växter som har funnits i odling länge, dvs. redan på "mormors tid". Därmed inte sagt att de inte fortfarande är lika populära.

Det är ju så att även många yngre numera är passionerade samlare på någon viss släkt, t.ex. just pelargoner (jag, t.ex.), saintpaulior, bladkaktusar eller fuchsior. Alla dessa har ju sedan länge varit i odling.

Så man kan säga att båda har rätt: om man med ordet menar att växterna har länge varit i odling så är det OK, om man däremot menar att de enbart är "tantväxter", så kan jag inte påstå att det stämmer :-)

Sylvia, pelargon- och fuchsiasamlare

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.