Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mörklila klematis

Hej Sylvia!
Jag vill fråga om klematisen. Jag har två fina mörklila klematis vid altanen som jag brukar klippa ner på hösten. Nu var jag bortrest på hösten, och idag klippte jag ner dem. Men upptäckte att kvistarna var gröna inuti, jag har sett några ny skott också. Nu undrar jag, ska man inte klippa dem på hösten?

Hoppas att du kan svara mig på den.
MVH Maria

Odla Svarar: 

Det beror på vilken klematis du har. Men det finns en grundregel: om den blommar efter midsommar, dvs den blommar på årsskott, ska den klippas ner till hälften eller mer på hösten. Om den däremot blommar tidigt, ska den bara putsas till frisk ved. Men de senblommande tar inte illa upp även om man bara putsar dom lite, de blir bara större och yvigare på det viset...

Sylvia