Mördarsniglar och tagetes - planteringsförslag

Yngve

Hej

Har odlat tagetes i flera år och som jag tycker är fina. Men mördarsniglarna tycker också om dessa. Finns det någon annan blomma du kan rekommendera som inte mördarsniglarna tycker om?

/Yngve

Odla Svarar: 

Hej

Mördarsniglarna tycks gilla det mesta, om inte annat så för att testa om det går att äta, så det existerar inte så många helt snigelsäkra växter. Dock finns det växter som mördarsniglarna inte gärna ger sig på om det finns annat. Jag har samlat listor på lite mer snigelsäkra växter, listorna finns här: Snigelsäkra växter

Egentligen är det underligt att mördarsniglarna gillar tagetes när de i övrigt tycks rata kryddväxter, som ju i likhet med tagetes doftar starkt, så pröva att odla olika sorter av ringblommor, som utseende- och färgmässigt liknar tagetes något. Den är inte den första grödan som sniglarna ger sig på. Pröva gärna också med lejongap och krasse.

Tagetes kan du även odla i en kruka som du placerar på "fötter" och dessutom drar en koppartejp runt krukans kanter, på det sättet kanske du får ha dem i fred.

Med vänlig hälsning Sylvia