Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mögellager i blomkrukan

Jag har planterat om några krukväxter och använt mig av lite gammal jord som jag hittade i en påse på balkongen. Nu har ett par veckor gott och i alla dessa krukor har det bildats ett tunt mögelliknande luddlager på jorden i krukorna. Vad ska jag göra? Kan det skada växterna?

Tack på förhand!
Kajsa

Odla Svarar: 

Tyvärr kan det skada växterna. Det är viktigt att inte använda gammal, möglig jord utan kasta det i komposten e.d. och använda ny för omplantering.

Kolla alltid datum på påsarna, det ska finnas och jorden ska vara så färsk som möjligt. Om inte, köp inte jorden, och dessutom köp inte den billiga "6 påsar för 100 kr"-jorden, den är inte lämplig för krukväxter. När man öppnar en ny påse som man nyss köpt, så kolla den också, hittar du mögel i den så gå tillbaka och kräv en ny påse!

Sylvia