Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mögel på kaprifol

Jag har en nyplanterad kaprifol i stor kruka på balkong med västersol. Den växer fint, men bladen har fått en vit beläggning på ovansidan som liknar mögel eller damm. Vad kan det vara och vad kan jag göra åt det?

Vänliga hälsningar
Ellen

Odla Svarar: 

Det är mjöldagg. Det är en svampsjukdom som gynnas av torka, så du får se till att växten inte lider av vattenbrist. Överdriv inte kvävegödsling men ge gärna kalium regelbunden. Medel som innehåller kisel, som stenmjöl och algmjöl, har hämmande inverkan. Du kan pröva olika växtvårdsmedel som såpor, svavel (Kumulus), bikarbonatvatten och Baymar rosenspray, men det är svårt att bli av med redan befintlig mjöldagg annat än genom att plocka bort drabbade blad, så nytillväxten måste skyddas i första hand.

Sylvia