Mitt mytrus/myrtenträd har tappat alla blad!

Elin M

Hej!

För en tid sedan köpte jag ett mytrusträd/myrten från blomsterhallen som fick stå i vårt halvsoliga vardagsrum. Någon dag efter jag köpt den tappade den ganska många blad, men återhämtade sig väldigt bra bara någon vecka efter och fick många nya fina och stora blad.

Jag har vattnat den 2 gånger i veckan med mycket svagt näringsvatten varje gång och duschat samt sprayat bladen regelbundet med vanligt vatten.

Jag har ej planterat om den efter att jag köpte den. Den har trivts jättebra väldigt länge och kronverket växte sig stort och tätt. Jag har ej glömt att vattna den någon gång! Nu har jag dock fått en chock; den har tappat alla blad från kronverket!! (Se bild 1) Grenarna är mycket torra och sköra men stammen är densamma som det var när jag köpte den.

Jag står som mållös då jag ej ändrat min skötsel, placerat eller planterat om den. Det enda jag kan tänka på som har påverkat detta var att jag en gång vattnade den något mer än vanligt, men detta är väl ej något som kan ha påverkat eller?

Blir ju såklart väldigt ledsen då den frodade sig jättefint och var riktigt grön och frisk för bara två veckor sedan.. Jag vill ej ge upp hoppet och kasta den, kan man få den till liv igen trots att alla löv är borta, eller måste jag ge upp hoppet och kasta den?

MVH Elin M

Odla Svarar: 

Hej!

Den ser ut som den har torkat! Har du den nära ett element så att det är torr, för varm luft som strömmar på den? Har du flyttat den den senaste tiden? 

Du kan pröva att börja ha den ute nu när det blir varmare, den kanske kommer igen i den svala luften med mycket fukt om inte även grenarna har torkat.

Med vänlig hälsning
Sylvia