Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mitt citronträd har tappat bladen

Hej!
Vinterförvaringsstället för mitt citronträd är en ljus källare, snart med växtbelysning men 13 grader kallt. Jag köpte det i våras och har gett det en stor kruka med citronjord och gödslat regelbundet hela våren och sommaren. Det har skjutit nya skott hela tiden och blommat bra. Nu har de flesta bladen ramlat av sedan jag tog in det i september/oktober.

Ska jag flytta det till ett varmare källareutrymme (17 grader) eller är själva flytten skadlig? Kommer det att repa sig till våren?

mvh Rickard

Odla Svarar: 

Det var nog snarare bristen på ljus och ev. för torrt luft som fick den att tappa bladen. +8 - +13 grader passar den annars bra under vintern. Men har den inga blad alls nu, så behöver du inte rigga upp någon växtbelysning ännu, men gör det gärna till vårvintern när det är dags för de nya bladen att komma. Då kan du också flytta den varmare. Se nu till bara att den inte torkar ut helt, men den behöver inte så mycket vatten nu då den inga blad har, bara så att rötterna inte torkar.

Sylvia